Maduresa 2019
Der Name dieses Weins leitet sich von der Bedeutung des spanischen Wortes “madurez” ab, welches für “Reife” steht. Ein klassischer Rotwein, der aus dem valencianischen Weingut Celler del Roure stammt. Maduresa wurde erstmals 2000 erzeugt und hat sich bis heute weiterentwickelt. Er ist ein Verschnitt aus den Rebsorten Monastrell, Cariñena und Mandó, drei Traubensorten, die sich für reine Eleganz auszeichnen. Über die letzten Jahre wurden bei der Herstellung dieses Weines ständig Details verändert, um seine Potenz, seine Frische und seine Feinheit immer weiter zu verbessern.
Produktdetails
Verkostung
Weinberg und verarbeitung
Bewertungen von Experten
Their flagship classical red changed radically in 2016, and since then, it's been a blend of 80% Monastrell and 20% Cariñena. The 2019 Maduresa follows that recipe with a small adaptation, as the complement to Monastrell is now 10% each Cariñena and Mandó. It fermented with 30% full clusters and indigenous yeast in stainless steel and had only 10 months of aging in 225- and 500-liter French oak barrels. It's austere with very integrated oak and great harmony, very Mediterranean and expressive, very harmonious and accessible at this very early age. This is without a doubt the vintage of Maduresa with more finesse, freshness and nuance. It might seem irrelevant, but I think the 10% (unoaked) Mandó has made a big difference... 20,000 bottles produced. It was bottled in June 2020.