Borsao Zarihs 2015
Dieser Wein trägt rückwärts gesprochen den Namen der Shiraz-Traube und ist eine Ko-Produktion von dem bekannten australischen Winemaker Chris Ringland und dem Spanier José Luis Chueca. Diese Sorte, deren Weine uns weitestgehend aus Europa, Südamerika und Australien bekannt sind, wurde 2002 in den Weinbergen von Borsao angebaut und hat sich erstaunlicherweise perfekt in die klimatischen Bedingungen von Moncayo integriert, um einen Wein mit gutem Körper hervorzubringen: er besticht durch weiche Tannine, ansprechende balsamische Noten, sowie schwarze Früchte in und Röstaromen.
Produktdetails
Bewertungen von Experten
Produced with Australian clones of Syrah (and hence the name, Shiraz spelled backward) planted in 2002, the 2015 Zarihs was cropped from a very warm and early ripening year. It was produced in a sort of Australian way, maturing only 40% of the wine in new American oak barrels for 12 months. It feels creamy and less ripe and balsamic than the Tres Picos I tasted next to it. It isn't very varietal, as the ripeness and generous oak seem to take over the overall character of the wine. It's juicy, a little heady and concentrated and in need of powerful food. 96,000 bottles produced. - Luis Gutiérrez.
This has nice freshness, energy and a healthy dose of moderately dry tannins on the palate, nicely complimented by the meaty and smoky notes. Drink or hold.
Muy buen vino. De los mejores Shiraz, y destaca en su precio. Licoroso, quizá un pelin alcoholico
Un vino muy fino y fácil de beber, muy suave y se nota la uva que lleva. Para mi espectacular!
Muito bom. Belo Sirah
Beaucoup trop puissant en degré alcoolique